آب شيرين كن چيست؟
براي تصفيه آب چاه ها يا سيستم هاي آبرساني بايد بدانيم كه به چه چيزي آلوده است و بنابراين كيفيت آن را بررسي كنيم. براي اين منظور، تجزيه و تحليل فيزيك و شيميايي دقيق انجام مي شود كه هدف آن تعيين پارامترهايي مانند رنگ، كدورت، بو، ميزان اهن، ميزان منگنز، سختي ، مقدار pH، نيترات و نيتريت ها است .
آب شيرين كن چيست؟
آب شيرين كن فرآيندي براي تنظيم خواص فيزيك و شيميايي آن با نيازهاي ناشي از استفاده مورد نظر است. اين شامل انتخاب فيلترهاي مناسب و كارايي حذف آلاينده ها است. ارزيابي كيفيت آب بر اساس تجزيه و تحليل فيزيك و شيميايي انجام شده در يك آزمايشگاه حرفه اي (ايستگاه هاي بهداشتي و اپيدميولوژيك، آزمايشگاه هاي كنترل محيطي يا آزمايشگاه ها در دانشگاه ها) است. بر اين اساس روش آب شيرين كن انتخاب مي شود. ميكروارگانيسم هاي موجود در آب آشاميدني سلامت انسان را تهديد مي كند. بنابراين، آب آشاميدني اغلب قبل از مصرف تحت يك فرآيند ضد عفوني قرار مي گيرد كه شامل از بين بردن فلور بيماري زا است. اول از همه، اين در مورد غيرفعال كردن ميكروارگانيسم ها، مهار رشد و توليد مثل آنها است.
آب شيرين كن
متداول ترين روش هاي آب شيرين كن
آب شيرين كن آشاميدني فرآيندي است كه طي آن كيفيت آن با استفاده از محلول هاي شيميايي، فيزيكي يا مكانيكي بهبود مي يابد. محبوب ترين روش هاي آب شيرين كن عبارتند از:
حذف آهن و حذف منگنز : فرايند حذف آهن و منگنز شامل حل كردن اين تركيبات به اشكال كم در محلول است. انتخاب نوع غشاي حذف اين دو عنصر به شكلي كه آهن يا منگنز در آن وجود دارد، محتواي اكسيژن محلول، دي اكسيد كربن و تركيبات آلي بستگي دارد. اگر آهن و منگنز به مقدار قابل توجهي وجود داشته باشد، آب بايد در دو مرحله فيلتر شود. فيلترهاي حذف آهن و منگنز پس از فيلترهاي مكانيكي نصب مي شوند اما هميشه قبل از دستگاه هاي سختي گير آب قرار مي گيرند .
يكي از مشكلات اصلي در كيفيت آب منابع كم عمق نزديك بودن سپتيك تانك هاي نشتي است. چنين آبي مطمئناً سالم نيست. علاوه بر اين، نيتراتها كه معمولاً در كوددهي مزارع كشاورزي استفاده ميشوند، باعث ترشح اين تركيبات و نفوذ به منبع اب ميشوند. مصرف آب حاوي نيترات، براي سلامتي به خصوص براي افرادي كه سيستم گوارشي و ايمني ضعيفي دارند مانند كودكان خطرناك است. اين مي تواند به بيماري هاي ايسكميك و سرطان كمك كند. براي حذف نيترات ها از تبادل يوني يا اسمز معكوس استفاده ميشود.
سختي گير اب
آب نياز به نرم شدن دارد. آب سخت، يعني حاوي مقدار زيادي يون كلسيم و منيزيم است. سختي بيش از حد آب منجر به تشكيل رسوب ديگ بخار مي شود كه تهديدي واقعي براي عملكرد و كارايي فرآيند گرمايش در دستگاه هايي است كه بر اساس اصل تبادل حرارتي كار ميكنند و مصرف بيشتر مواد شوينده و شستشو را به همراه دارد.
آب سخت مطابق با استاندارد موجود در كشور ما، سختي عمومي آب در نظر گرفته شده براي مصرف ممكن است در محدوده 60-500 ميلي گرم CaCO 3 / ليتر باشد. كمتر از 140 ميلي گرم CaCO 3 در ليتر آب نرم است.
آب سخت بايد نرم شود. قبل از سختي گير بايد يك فيلتر مكانيكي نصب شود كه از هد كنترل نرم كننده و رزين تبادل يوني در برابر ناخالصي هاي مكانيكي محافظت مي كند و در نتيجه به عملكرد بهتر و افزايش طول عمر دستگاه كمك ميكند. آبي كه در معرض نرم شدن قرار ميگيرد نيز بايد از آهن و منگنز حذف شود، در غير اين صورت بخشي از ظرفيت تبادل يوني براي تبادل يون هاي آهن و منگنز استفاده ميشود. علاوه بر اين، مقادير بيش از حد آهن، عمر رزين تبادل يوني را (تا 50٪) كوتاه مي كند.
اسمز معكوس : متعلق به فرآيندهاي غشايي است كه امكان جداسازي ناخالصي هاي محلول و كلوئيدي در آب را فراهم مي كند. اساس اين فرآيند پديده اسمز است كه شامل انتقال حلال از طريق يك غشاي نيمه تراوا است. تصفيه آب آشاميدني در منزل با استفاده از اسمز معكوس يك روش بسيار موثر براي بهبود كيفيت آن است. به شما امكان مي دهد تمام ميكروارگانيسم ها و ناخالصي هاي شيميايي را از آب حذف كنيد.
برچسب: ،
ادامه مطلب